Roestpuntjes behandelen in de lak van je camper. Hoe dan?

It's time to shine! Verwijder roest van de lak van je geliefde voertuig

roestpuntjes verwijderen

Roestpuntjes zie je liever niet op de lak van je camper, maar gelukkig kun je dat heel goed behandelen. Campers zijn voor velen onder ons een tweede huis of zoals ons het enige huis en het zien van roestpuntjes in de lak kan een behoorlijke domper zijn voor je huidige en toekomstige reisavonturen. Gelukkig bestaat er een vakkundige en professionele oplossing die ook nog eens erg goedkoop is.

Het verwijderen van roestpuntjes lijkt misschien een enorme uitdaging, maar met het juiste product en een beetje (lees heel veel) geduld is het een klus die voor iedereen te doen is.

Wat zijn roestpuntjes precies?

Voordat we ingaan op het verwijderen van roestpuntjes, is het handig om te weten wat ze precies zijn. Roestpuntjes, ook wel vliegroest genoemd, zijn kleine roestplekjes die vaak zichtbaar worden op het lakoppervlak van voertuigen, waaronder campers. Het zijn minuscule deeltjes die zich hebben vastgezet op de lak.

Ze zijn vaak het resultaat van metaaldeeltjes die in de lucht zitten (bijvoorbeeld van remstof of spoorwegen of nieuw geasfalteerde wegen) en hechten zich aan de lak. In combinatie met water en zuurstof gaan deze deeltjes roesten, wat resulteert in vervelende oranje puntjes.

roestpuntjes ingespoten met Iron Remover
Roestpuntjes ingespoten met Iron Remover

HR Detailingproducts

Nadat wij de winter in Frankrijk doorgebracht hadden zagen we dat er heel erg veel roestpuntjes in de lak van ons bussie zaten. We baalden hier enorm van en zagen de torenhoge rekening al in gedachten. Gelukkig viel die rekening reuze mee want na lang zoeken en veel telefoontjes ben ik uiteindelijk in Vuren, een dorpje naast Gorinchem, terecht gekomen.

Daar zit namelijk HR Detailingproducts en zij zijn gespecialiseerd in producten voor het detailen van auto’s en ook campers. Ik had er vertrouwen in dat zij ons konden helpen aan een goed product, maar heb toch gevraagd of ik even langs mocht rijden. Ik wilde hun namelijk zelf laten beoordelen of ze een geschikt product in het assortiment hadden om de roestpuntjes in de lak te behandelen. Hoewel het een webshop is werden wij met open armen ontvangen op hun locatie.

Iron Remover

Nadat we bij HR Detailingproducts aankwamen werden de roestpuntjes meteen onder de loep genomen en vertelden ze ons dat ze wel iets hadden om de roest weg te krijgen. Het product dat ze ons aanraden heet Iron Remover samen met een speciale kwast en microvezeldoek. Om te laten zien dat het echt werkt, gingen ze meteen aan de slag en werd het product op een onopvallende plaats getest.

Een paar minuten nadat ze begonnen waren met het reinigen zagen we al resultaat. De roestpuntjes bleken al best diep in de lak gedrongen te zijn en zelfs de diepe puntjes werden, met wat moeite, verwijderd. Alles kwam heel professioneel over op ons.

Iron remover van HR detailingproducts
Iron Remover verwijderd roestpuntjes uit de lak

Hoe je roestpuntjes in de lak van je camper behandeld.

Je hoeft absoluut geen specialist of vakman te zijn om roestpuntjes in de lak van je auto of camper te behandelen. Met Iron Remover kan iedereen die vervelenden roestpuntjes in de lak verwijderen. Hoe je te werk gaat lees je hier onder.

Hoe gebruik je Iron Remover?

  • Voorbereiding: Begin altijd met het grondig wassen van de camper om vuil en stof te verwijderen. Hiermee zorg je ervoor dat je geen krassen maakt tijdens het behandelen van de roestpuntjes. Maak de te behandelen delen droog.
  • Aanbrengen: Breng de Iron Remover aan op de plekken waar je de roestpuntjes ziet. Je kunt het product direct op de lak sprayen.
  • Inwerken: Laat het product een paar minuten inwerken. Je zult zien dat het product de roest begint op te lossen.
  • Borstelen: Borstel/veeg met de speciale kwast over de roestplekjes om de iron remover extra goed zijn werk te laten doen.
  • Afspoelen: Spoel het product grondig af met warm water. Maak gebruik van de speciale microvezeldoek om de laatste plekjes weg te wrijven. Zorg ervoor dat er geen resten van Iron Remover achterblijven op de lak.
  • Nabehandeling: Voor het beste resultaat kun je na het gebruik van Iron Remover de camper bijvoorbeeld in de wax zetten. Dit beschermt de lak tegen toekomstige roestvorming en andere vervuiling.
roestpuntjes behandelen lak
Voor de behandeling met Iron Remover

roestpuntjes behandelen lak
Na de behandeling met Iron Remover

Tyre Shine

Onze banden en zwarte kunststof onderdelen waren allemaal wat dof geworden en daar wilde ik ook graag wat aan doen. De oplossing van HR Detailingproducts is hun Tyre Shine. Ook deze demonstreerde ze even voor ons op een onopvallend plekje. Ze spoten een klein beetje Tyre Shine op de achterbumper en binnen de kortste keren zagen we een duidelijk contrast tussen het behandelde en het niet behandelde deel. Tire Shine voedt en beschermd het rubber en de kunststof delen zodat deze weer lange tijd kunnen shinen.

tyre shine bumper zwart
Tyre Shine maakt ook de bumpers weer mooi zwart.

Behaalde resultaten

Onze buscamper zat rondom tot ongeveer 1.25m hoog onder de roestpuntjes. Ook in de kieren tussen de deuren en de sponningen. Nadat ik meerdere uren, verspreid over een aantal dagen, bezig ben geweest heb ik 99% van de roestpuntjes succesvol verwijderd. Dat is wat mij betreft een indrukwekkend resultaat!

Terwijl ik lekker bezig was bij de uitlaat van de Truma combi boiler, merkte ik dat ik ook de vieze zwarte veeg onder de uitlaat moeiteloos kon weg borstelen. Alleen al hier voor hou ik een spuitbus Iron Remover op voorraad, zodat ik ten alle tijden die lelijke zwarte veeg weg kan borstelen.

uitlaat van de Truma combi boiler

Nadat we ons bussie gewassen hadden zijn we door gegaan met het behandelen van de banden en kunststof delen. Dit ging een stuk sneller dan het verwijderen van de roestpuntjes uit de lak, maar ik was er alsnog wel even zoet mee. Het resultaat was schitterend, een stralend witte bus met pik zwarte delen.

De expertise en producten die de mannen van HR Detailingproducts hebben zijn top en ze zijn niet te beroerd om hun kennis te delen.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *