Ons verhaal

Wij zijn Aart (NL) en Eva (HUN) , twee avonturiers en schrijvers van happyvantour.nl.

In het begin van de corona lockdown zijn wij getrouwd en sinds juli 2021 wonen wij met ons waakhondje, Dusty in ons off-grid camperbusje; Bussie.

Wij hebben elkaar leren kennen op een koekjesfabriek, waar Eva al jaren werkte toen Aart de knappe onderhoudsmonteur kwam opdagen. Door de jaren heen hadden we eigenlijk alles wat bij het ‘’normale leven’’ hoort. We zijn gelukkig getrouwd en ons plaatje was zo goed als ‘compleet’. Mooi huis, vaste banen, leuk autootje op het pad, 1 of 2 keer per jaar naar Spanje op vakantie dus wij konden eigenlijk niet klagen.

Maar helaas toch… Na het trouwen verwachtte iedereen van ons de volgende logische stap; een baby, maar wij merkten dat deze levensstijl ons niet meer gelukkig maakte. Het eentonige leven waarbij wij keihard werkten om alles te kunnen betalen en soms een vakantie te kunnen nemen om aan het ‘’normale leven’’ te ontsnappen en op adem te komen. Dit zorgde ervoor dat wij beide op de rand van een burn-out zaten en de logische stap opeens niet meer zo logisch was.

Tijdens corona werd ons leven nog meer beperkt, ons gevoel naar vrijheid werd alleen maar groter en wij realiseerden ons dat het leven te kort is om ziek thuis te zitten en niet te doen waar je gelukkig van wordt.

Maar ons hoofd zat vol met ongevraagde overtuigingen, twijfels en angsten die wij moesten overwinnen. De zekerheid los laten was wel een dingetje maar wat is zekerheid zonder geluk? Na een grote dosis inspiratie en motivatie van coaches hebben we onszelf op de eerste plaats gezet en besloten we een andere levensstijl te gaan leven. Vanaf dat moment zagen wij juist de mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden en dit gunnen we iedereen.

Wij droomden altijd van een vrij leven vol avonturen en het idee om in een camper te leven leek ons fantastisch en bood talloze mogelijkheden ondanks dat wij nooit in een camper overnacht hadden. De vrijheid om de weg op te gaan en dagelijks/wekelijks nieuwe plekken te ontdekken met je eigen tiny huis was precies wat wij wilden.

Van ”drive-in” woning naar…
…rijdende woning 🙂

In 2021 waren we zo ver dat we besloten om te doen waar we al een tijdje droomden. Ons huis te koop zetten, al onze bezittingen weg doen en onze banen op zeggen met maar één doel; dromen waar maken, een tiny huis op wielen kopen, reizen en uitvogelen wat wij verder met ons leven willen.

De manier van leven in een camperbusje geeft ons de vrijheid die we zochten. Reizen was altijd een passie voor ons en tijdens het reizen zijn we verliefd op zelfvoorzienend / off grid leven, natuur en kamperen. Wij leven nu duurzamer en kijken bewuster naar de wereld. Vanaf dat moment zijn wij nomaden -on the road en wij inspireren graag mensen met het creëren van hun eigen vrijheid door leuke en waardevolle content te schrijven op deze website.

Wij werken graag samen

Heb jij een nieuw project, product, bestemming of een merk die je onder de aandacht wilt brengen? Wij staan altijd open voor nieuwe duurzame samenwerkingen.

Of het gaat over een gesponsord blogartikel, een social media post of een persreis, wij denken graag met jou mee voor een goede oplossing met het beste resultaat voor jouw organisatie.

Mocht je interesse hebben om met ons samen te werken, neem gerust contact met ons op via,

✉ happyvantour@gmail.com

De rest van het Happyvantour team 🙂

Dusty is onze “sheriff” die het liefst heel de dag vertroeteld wordt. Hij bewaakt ons Bussie tegen alles en iedereen die te dichtbij komt. Wandelen in de bergen vind hij fantastisch maar alleen als hij kan klauteren. Een saaie weg naar boven vind hij helemaal niets en blijft dan rustig staan in de hoop dat we een andere weg nemen. Ondanks dat hij korte pootjes heeft loopt hij nog steeds zonder problemen met onze hikes door de bergen mee. Sommigen honden vinden poezen erg leuk maar Dusty niet, als hij er eentje ziet dan rent hij er blindelings achteraan ook als dat een moerasgebied is.

Voor water is hij een beetje bang, hij gaat dan ook maar zelden uit zichzelf het water in. Hij loopt zelfs om de ondiepste plassen heen. Van regen hoeft hij ook niets te hebben. Hij is heel enthousiast als we zeggen dat we een rondje gaan lopen maar zodra hij ziet dat het regent blijft hij liever op zijn eigen plekje liggen.

Onze buscamper heeft geen officiële naam maar wij noemen hem meestal Bussie. Bussie is een tot camper omgebouwde Citroen Jumper bestelbus van het merk Clever Vans. Het bedrijf Clever Vans is gevestigd in Hongarije dus Bussie is net als Eva Hongaars.

Hij is geboren in 2018 en heeft 131PK meegekregen. Dankzij het AdBlue systeem valt hij in de EURO 6 milieuklasse hierdoor mogen we in bijna alle Europese steden rond rijden.

Wij zijn de tweede eigenaar maar de vorige eigenaar heeft bijna geen gebruikt gemaakt van hem. Hij was dus eigenlijk gewoon gloedje nieuw toen wij hem aanschaften. Ons Bussie is van alle gemakken voorzien zoals een toilet, warm water, een douche en een aparte drinkwaterkraan met bijbehorende zuiveringsinstallatie in een volledige keuken met 2 pits gas kookplaat.

Bussie brengt ons op de meest schitterende locaties, wij zijn dan ook erg blij met ons huisje op wielen.

Bekijk onze nieuwste blogartikelen