Wat is minimalisme?

Minimalisme bestaat in meerdere vormen, zo heb je onder andere minimalistische architectuur, minimalisme in de kunst maar het is ook een leefstijl die steeds populairder wordt. Wij hebben het hier over de minimalistische leefstijl zoals vanlife. 🙂

De betekenis van een minimalisme leefstijl is eigenlijk heel simpel; minder spullen in je directe omgeving. Als je minder spullen verzamelt, is het makkelijker om je te focussen op de dingen die jij belangrijk vind en zal je minder snel afgeleid zijn door alle spullen.

Moet je dan zomaar van alles weg gooien? Nee, dat zeker niet maar als het geen (meer) waarde voor je heeft als je het bewaard, dan is het een goed idee om dit weg te geven of gooien. Het is de bedoeling dat je alleen de spullen bewaard die je gebruikt en/of waarde hebben voor jou.

Als je dit verhaal samenvat dan komt het er op neer dat mensen met een minimalisme leefstijl hun geluk niet in voorwerpen zoeken maar in het leven zelf.

Wil jij met een minimalisme leefstijl beginnen? Lees hier onze review van de online minimalisme cursus van Happy with Yoga.