Wat is een DIN aansluiting gasfles?

De gasflessen in Nederland hebben zo goed als allemaal een DIN-aansluiting. DIN staat voor Deutsches Institut für Normung, en deze aansluitingen zijn gestandaardiseerd om een veilige en lekvrije verbinding te waarborgen. Op deze flessen kunnen alleen gasdrukregelaars met een DIN-koppeling worden aangesloten. Het is een schroefdraadaansluiting die is ontworpen om hoge druk te kunnen weerstaan.

Een opvallend kenmerk van de DIN-aansluiting is de vaste rubberen ring. Deze ring zorgt ervoor dat er een veilige, gasdichte verbinding wordt gemaakt zonder dat er losse ringen nodig zijn. Dit vermindert de kans op fouten en maakt de installatie eenvoudiger.

De gasflessen met DIN-aansluiting zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en worden door diverse bedrijven aangeboden. Dit biedt consumenten de flexibiliteit om een gasfles te kiezen die het beste bij hun behoeften past. Een belangrijk detail om te onthouden is dat deze flessen eigendom blijven van de fabrikant en worden uitgegeven via een statiegeld systeem. Het is daarom belangrijk om het bonnetje te bewaren. Wanneer u de fles wilt retourneren, moet u dit bonnetje laten zien. Echter, bij het omwisselen van een fles is het bonnetje niet nodig.

Klik hier en ontdek welke gasflessen wij gebruiken.