Wat is de betekenis van de Wet van de Aantrekkingskracht?

De wet van de aantrekkingskracht heeft een filosofische betekenis dat stelt dat positieve of negatieve gedachten een positieve of negatieve ervaring naar jezelf kan aantrekken. De basisgedachte is dat mensen door middel van hun eigen gedachten en gevoelens hun eigen realiteit kunnen creëren. Dit heeft alles te maken met de energie en de trillingen die wij naar het universum sturen.

”Alles wat je aandacht geeft groeit”

Voorbeeld: Stel, jij wil op een lange camperreis gaan en je hebt een mooi campertje gezien die jij wilt kopen. De prijs is wat duurder dan je verwachtte. Je kan kiezen om chagrijnig te worden en zielig te doen dat je niet genoeg geld hebt waardoor je negatieve energie uitstraalt. De wet van de aantrekkingskracht reageert hierop door meer van hetzelfde te geven.

Of je kan kiezen voor een positieve uitstraling en meteen in mogelijkheden te denken. Vervolgens doe je alles wat nodig is om jouw droom campertje te kopen. De wet van de aantrekkingskracht reageert hierop door meer van hetzelfde te geven.

Wat denk jij? Met welke gedachten kun je sneller jouw doel bereiken…?

De wet van de aantrekkingskracht rust op een aantal kernprincipes:

  • Gelijk trekt gelijk aan: Dit principe houdt in dat soortgelijke energieën elkaar aantrekken. Als iemand positieve gedachten en gevoelens koestert, zal die persoon positieve ervaringen aantrekken en vice versa.
  • Creatieve manifestatie: De gedachte is dat door zich te concentreren op positieve of negatieve gedachten, een persoon die ervaringen in het leven kan brengen. Dit wordt als ‘manifestatie’ genoemd.
  • Visualisatie: Een cruciaal onderdeel van de wet van de aantrekkingskracht is de praktijk van visualisatie. Hierbij stellen mensen zich mentaal voor wat ze willen bereiken of aantrekken.
  • Dankbaarheid: Dankbaarheid is een krachtige manier om meer van wat men waardeert in het leven aan te trekken.

Toepassing in het Dagelijks Leven

Voorstanders die de betekenis van de wet van de aantrekkingskracht begrijpen, suggereren een aantal dingen om het in het dagelijks leven toe te passen:

  • Positief Denken: Bewust focussen op positieve gedachten om negatieve patronen te doorbreken.
  • Affirmaties: Herhaalde positieve bevestigingen kunnen helpen bij het herprogrammeren van de mindset.
  • Vision Boards: Een visueel display van wat men hoopt te bereiken of aan te trekken.
  • Mindfulness & Meditatie: Deze twee kunnen helpen bij het groeien van een staat van aanwezigheid en focus die essentieel is voor het manifesteren van wensen.

Hoewel veel mensen zweren bij de effectiviteit van de wet van de aantrekkingskracht is er kritiek op de wetenschappelijke geldigheid ervan. Maar het blijft een populaire filosofie voor persoonlijke ontwikkeling en zelfhulp. Of het nu wordt gezien als een absolute waarheid of een psychologische strategie, het stimuleert mensen om actief de controle over hun gedachten en gevoelens te nemen en hun levensomstandigheden te verbeteren.

Meer weten over mindset en positief denken ? Klik HIER om de categorie mindset te bekijken.