Wat is chemische toilet vloeistof?

Chemische toilet vloeistof is zoals de naam al zegt een chemisch middel dat toegevoegd wordt in de cassette van een camper toilet. Er zijn 4 soorten toilet vloeistoffen. De meest bekende toilet vloeistof is blauw van kleur en wordt gebruikt in de cassette van chemische toiletten. De vloeistof zorgt ervoor dat vaste stoffen worden afgebroken en voorkomt vieze luchtjes. De vloeistof doet zijn werk voor ongeveer 5 dagen. De meest bekende vloeistof heet Aqua Kem Blue en is van het merk Thetford.

Daarnaast is er nog een ecologische variant ook deze is bedoeld voor in de cassette. De vloeistof is gemaakt van minder schadelijke stoffen maar het blijft chemisch. Deze vloeistof is groen van kleur en werkt voor ongeveer 4 dagen. Thetford verkoopt deze onder de naam Aqua Kem Green.

Er is ook een vloeistof die aan het spoelwater toegevoegd kan worden. De roze vloeistof zorgt ervoor dat kalk zich niet kan afzetten tegen de wand van de cassette en voorkomt ook vieze luchtjes. De vloeistof wordt door Thetford verkocht onder de naam Aqua Rinse.

Als laatste is er nog een vloeistof te koop die gebruikt kan worden om de cassette grondig te reinigen. Het verwijdert kalkaanslag maar ook vetresten en andere aangekoekte viezigheid. Deze vloeistof heet Duo Tank Cleaner omdat hij ook gebruikt kan worden in de grijswatertank. Thetford heeft deze vloeistof een oranje kleur gegeven.

Klik hier om een uitgebreid artikel te lezen over hoe wij de toilet vloeistoffen gebruiken.