Wat is aleppo zeep?

Aleppo zeep is de moeder van alle zeep. Dit traditionele product wordt beschouwd als de oudste harde zeep die we vandaag de dag kennen, de vervaardiging ervan is werkelijk een ambacht. De zeep, handgemaakt sinds mensenheugenis, heeft haar naam te danken aan de historische stad Aleppo, gelegen in Syrië. Deze stad, met zijn rijke geschiedenis en cultuur, is de geboorteplaats van deze unieke zeep.

Wat deze zeep zo bijzonder maakt, is niet alleen haar historische oorsprong, maar ook haar puurheid en milieuvriendelijkheid. De zeep is namelijk 100% biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het geen schadelijke invloed heeft op onze planeet. Het bestaat hoofdzakelijk uit olijfolie en laurierolie, beide natuurlijke ingrediënten die van oudsher bekendstaan om hun gunstige eigenschappen voor de huid.

Olijfolie, al eeuwenlang een kostbaar goed, is rijk aan vitamines en antioxidanten. Het heeft bewezen voedende en verzachtende effecten op de huid, wat bijdraagt aan de elasticiteit en hydratatie. Laurierolie, aan de andere kant, biedt reinigende, desinfecterende en ook verzachtende effecten. Deze combinatie maakt dat Aleppo zeep een wondermiddel is voor diverse huidproblemen.

Het proces

De productie van deze zeep is een nauwkeurig proces. Door olijfolie te mengen met soda en later laurierolie toe te voegen, ontstaat een speciale massa. Na het drogen, wordt het in herkenbare blokken gesneden. Deze blokken worden op een specifieke manier gestapeld en verder gedroogd in ondergrondse kamers voor ten minste zes maanden. Dit rijpingsproces zorgt ervoor dat de zeep zijn kenmerkende, goudbruine kleur verkrijgt.

Het interessante aan Aleppo zeep is dat het bij het eerste gebruik een groene tint heeft, maar deze kleur verandert bij verder gebruik. Dankzij de eigenschappen is de zeep ideaal voor tal van huidaandoeningen zoals acne, psoriasis, en droge huid. Afhankelijk van het percentage laurierolie is er een perfecte Aleppo zeep voor elk huidtype. Het blijft een tijdloos product, geworteld in traditie en natuurlijke goedheid.

arganolie en aleppo zeep

Ben jij benieuwd naar onze mening over aleppo zeep? Klik hier om een uitgebreide review te lezen over de aleppo zeep van Arganwinkel.nl