Geld verdienen op reis? Het is mogelijk!

Ontdek hoe je geld verdient tijdens het reizen

Ga jij voor langere tijd op reis en wil je graag tijdens het reizen wat geld verdienen? Er wordt ons regelmatig gevraagd hoe wij geld verdienen tijdens onze reis nadat we verteld hebben dat wij in ons Bussie wonen. Vanwege deze vaak gestelde vraag heb ik besloten om dit artikel te schrijven en de mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan, hetzelfde als jij nu doet, naar welke opties er zijn om te werken en wat we leuk zouden vinden. Geld verdienen tijdens je reis is tegenwoordig heel goed mogelijk zowel offline als online. Wij combineren deze twee en dat bevalt ons tot nu toe heel goed. De keuze is altijd aan jou. Ben jij benieuwd naar onze ervaring met geld verdienen tijdens het reizen? Lees dan snel verder.

Geld verdienen met affiliate marketing tijdens je reis

Affiliate marketing is een goede optie die veel mensen gebruiken om online te werken. Niet alleen op reis maar ook gewoon vanuit huis of waar je wilt, want hierbij heb je echt alleen maar een laptop en een goede internet verbinding nodig om te beginnen. De bedoeling is dat je reclame maakt voor producten of diensten, dit kan bijvoorbeeld via blogs of social media waarin je affiliate links verwerkt.

Affiliate links zijn unieke links die bezoekers van een website naar een product of dienst leiden. Zodra iemand via jouw unieke link iets koopt bij de aanbieder dan ontvang je een commissie. De hoogte van de commissie wordt bepaald door de aanbieder. Dit kan een percentage van het verkoopbedrag zijn maar ook een vastgesteld geldbedrag. Het kan ook zijn dat wanneer je een abonnement verkoopt er bijvoorbeeld maandelijks een commissie aan jou wordt uitgekeerd.

Er zijn meerdere affiliate programma’s waar je lid kunt worden zoals Daisycon of Bol.com. Bol.com ken je vast wel, dit is een webshop en die geeft jou een commissie als er iemand iets via jouw link koopt. Op Daisycon vind je een gevarieerd aanbod van bedrijven die hun artikelen of diensten aanbieden en jou ook een commissie geven als er via jou iets verkocht wordt.

Naast deze twee aanbieders zijn er nog veel meer platformen die deze dienst aanbieden dus de keuze is reuze. Zoals ik eerder al zei affiliate marketing is heel populair tegenwoordig dus hierbij is het belangrijk dat jij uniek blijft en je hebt wel een grote dosis discipline nodig want het geld valt niet zomaar uit de lucht.

Op deze site maken wij ook gebruik van affiliate linkjes. Wij verdienen daarmee wat extra zakgeld maar wij gebruiken dit vooral om deze site draaiend te houden tijdens onze reis zodat wij onze ervaringen met jouw kunnen delen.

geld verdienen met affiliate marketing tijdens reizen
Ik werk aan de website met behulp van AMR

Hoe werkt affiliate marketing?

Ik zal aan de hand van een voorbeeld uitleggen hoe een affiliate link het werkt. Je hebt een blogwebsite over bijvoorbeeld game consoles en wordt lid van het affiliate programma bij bol.com.

Voor jouw website schrijf je bijvoorbeeld een review over de Playstation 4. In de review plaats je jouw unieke Playstation 4 affiliate link die je van bol.com hebt gekregen. Op het moment dat een lezer op jouw link klikt en de Playstation 4 koopt dan ontvang jij commissie.

Op zich is het principe niet heel moeilijk maar hoe krijg je mensen zover dat ze jouw review lezen en op jouw link klikken? Daarvoor zal je jouw site helemaal moeten optimaliseren en zorgen dat de zoekmachines jouw site op de eerste zoekpagina tonen.

Dat betekent dat jij goede content moet schrijven die de lezers aanspreekt. Daarnaast moet je rekening houden met allerlei andere zaken om er voor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen.

Wij hebben de cursus Affiliate Marketing Revolutie (AMR) gevolgd om alles over affiliate marketing te leren. Wil jij ook weten hoe je een succesvolle affiliate website maakt? Dan is deze cursus zeker iets voor jou, momenteel kost de cursus eenmalig €47,-.

Wil jij meer informatie over affiliate marketing en de cursus lees dan hier onze review over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Op reis geld verdienen door te handelen in cryptocurrency

Ben jij goed met nummers, analyseren en handelen? Bij het handelen van crypto heb je een aantal dingen nodig. Natuurlijk heb je geld nodig om te handelen maar ook een laptop, toegang tot het internet en eventueel een hardware wallet.

Dankzij het handelen in bitcoin en altcoins zijn er heel veel mensen die geen standaard baan meer hebben. Die mensen doen niets anders dan de koers analyseren en aan de hand daarvan handelen. Cryptocurrencies kopen en verhandelen doe je simpel en veilig viaBitvavo. Dit is het bekendste platform waarop het mogelijk is om te handelen met crypto in Nederland.

Als je nog niet thuis bent in het handelen met crypto dan zal je niet binnen een paar weken bakken met geld binnen harken. Net als alles zal je het handelen in crypto moeten leren en daarna heel veel oefenen.

geld verdienen met crypto tijdens reizen
Aart is de crypto cursus aan het volgen in Zweden

Handelen in crypto kan je leren

Bij ons Aart is de gene die heel graag wilde leren handelen. In het begin, toen hij zijn eerste cryptomunten kocht via Bitvavo, snapte hij niets van het handelen in cryptocurrency. Hij kocht ze toen meer als belegging voor later.

Maar hoe vaker hij met bitcoin en altcoins bezig was hoe nieuwsgieriger hij werd naar het handelen maar hij zei dat hij had ook het gevoel dat hij de basis van cryptocurrency nog niet goed begreep. Daarom is hij opzoek gegaan naar een uitgebreide cursus en gevolgd.

Deze cursus heeft hem alles geleerd wat hij wilde weten over crypto, vanaf de basis tot aan het handelen. Dankzij deze cursus lukt het handelen in crypto ook steeds beter. Hij is zo enthousiast over de cursus dat hij er een uitgebreide review over geschreven heeft.

Wil jij ook de crypto cursus volgen? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

Wij hebben in dit artikel alleen over crypto geschreven want daar hebben we ervaringen maar je kan natuurlijk ook aandelen, grondstoffen of valuta kopen en daarmee handelen.

Film je reis en start met geld verdienen op YouTube

Wij komen op het populairste gebied; YouTube en social media. Op zich hoeft het niet heel moeilijk te zijn om je reis vast leggen toch? Je filmt waar je bent, wat je doet tijdens je reis, je zorgt dat je jezelf bent en dat je abonnees krijgt. Helaas is het niet zo makkelijk als dat ik het laat klinken.

Voordat je ook echt geld gaat verdienen op YouTube moet je geduld hebben en er eerst veel werk en tijd insteken. Op YouTube verdien je namelijk pas geld als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je binnen een jaar eerst 1000 abonnees hebben en je moet 4000 minuten bekeken video’s hebben. Het belangrijkste is dat je leuke of interessante video’s maakt en die met (grote) regelmaat op YouTube plaatst.

Dat wil zeggen dat wanneer je 1 filmpje van 4 minuten online hebt staan, deze minimaal 1000 keer volledig afgekeken dient te zijn. Jij moet jezelf wel afvragen of dat je het echt leuk vindt om alles te filmen en bespreken. Ik weet van Aart dat hij niet iemand is die vanuit zichzelf de telefoon of camera pakt om iets vast te leggen dus dit is ook iets dat je moet leuk vinden om te doen.

Wij hebben zelf ook een YouTube kanaal maar om heel eerlijk te zijn, er staan nog geen filmpjes op. Maar het feit is dat YouTube als inkomstenbron steeds serieuzer wordt genomen dus gaan wij ons zelf daar ook meer in verdiepen.

Wordt influencer op social media

Influencer worden op social media zoals Instagram, TikTok of Facebook is niet moeilijk maar je moet er wel geduld voor hebben en hard werken. Het is niet zo dat als je vandaag begint dat je morgen een succesvol influencer bent.

Houdt er rekening mee dat het veel werk kost om een sociaal netwerk op te bouwen en dat je niet meteen geld verdiend. Om geld te verdienen als influencer moet je eerst zorgen dat je “volgers” krijgt.

De beste manier om volgers te krijgen is je te focussen op 1 niche en regelmatig (het liefst elke dag) nieuwe content te plaatsen die belangrijk of in verbinding staat met jouw niche. Op die manier zorg je ervoor dat bezoekers terugkomen en op de volg/abonneer knop klikken.

Vanaf 1000 volgers ben je micro-influencer en zal het makkelijker worden om producten aan de man te brengen. Vanaf 10.000 volgers ben je echt influencer en worden de verdiensten ook interessant.

Volg ons op

Hoe verdien je geld op social media?

Geld verdienen als influencer terwijl je op reis bent kan onder andere door ouderwets reclame te maken. Oftewel jij vertelt iets in een artikel, foto of filmpje over een product en de aanbieder geeft jou daar geld voor. Je kunt ook producten/diensten van iemand anders verkopen via affiliate linkjes. Dit werkt hetzelfde als eerder besproken in dit artikel.

De bedragen die je per maand kan verdienen verschillen enorm. Dat ligt onder andere aan je doelgroep, de niche en aan hoeveel volgers je hebt. Kies aanbieders die zich al bewezen hebben, op die manier zal je jouw volgers niet teleurstellen met slechte kwaliteit producten. Doe je dat te vaak dan zullen je volgers niet meer terugkomen op jouw pagina.

Als jij het leuk vindt om voor een publiek te staan of om dingen te promoten dan is dit iets voor jou.

+ 8 manieren om online geld te verdienen

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties als je online geld wilt verdienen tijdens je reis. Het ligt allemaal aan jouw interesse, vaardigheden en creativiteit welke optie voor jou het beste is. Je kan ook als freelancer aan de slag gaan maar ook bij een bedrijf die ”remote” baan aanbied.

  • Zoek een remote baan
  • Verkoop spullen op Etsy
  • Ga online lesgeven
  • Begin met dropshippen
  • Maak online cursussen of workshops
  • Doe online klusjes: bijv. enquêtes invullen en kleine vertaal klusjes…
  • Werk als klantenservice
  • Verkoop je foto’s op stockfoto sites

Tijdens je reis je handen uit de mouwen steken

Ben jij iemand die niet bang is om nieuwe uitdagingen aan te gaan? Dan kan je natuurlijk overal fysiek werken tijdens je reis.

Workaway is een platform die mensen in staat stellen om tijdelijk werk te vinden bij aanbieders over de hele wereld. Let op! Veel aanbieders werken met een kost en inwoning systeem. Dit betekent dat je maar een aantal uur per dag werkt en daar onderdak, één of meerdere maaltijden en een hele leuke ervaring voor terug krijgt. Wil je alleen zo’n ervaring op doen? Dan zijn de platformen Wwoof en Worldpackers misschien iets voor jou.

Dus als je echt geld wilt verdienen bij Workaway dan moet je een aanbieder kiezen die geld wil betalen maar dan krijg je vaak geen maaltijd of gratis onderdak. De werkzaamheden zijn heel erg divers dus er zit vast een leuk baantje bij voor jou.

Fysiek werk vind je inpricipe overal als je echt wilt werken. Je kan zelf natuurlijk ook opzoek gaan naar seizoenswerk op Google. Wij hebben afgelopen winter (2022/2023) een catered chalet gerund in Frankrijk. Aart heeft nu een ”remote” baan gevonden dus ik zit te denken om naast online werk weer seizoen werk te doen.

Tijdens ons winter avontuur in Frankrijk hebben we veel mensen ontmoet die dezelfde leefstijl als ons hebben; reizen. Wij hebben dus ook heel veel geleerd in deze periode die voor onze toekomst heel handig kan zijn. Daarom hebben we besloten om naast online werk ook wat vaker fysiek werk te doen ook al is dat maar voor paar maanden/weken.

Begrijp me niet verkeerd vaak is het seizoen werk erg leuk maar ook echt wel hard werken dus wees voorbereid om je handen uit de mouwen steken. 😉

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *